Haritalar belli başlı farklı gösterimlere sahiptir bunlar şunlardır;
- Korokramatik
- Kroplet
- İzoplet
- Noktalama
- Kualitatif
- Dinamik
- Patern
1. Korokramatik
Bu tip haritalarda bir verinin var olup olmadığını gösterir yani verinin yoğunluğunu veya miktarını göstermez. Örneğin Türkiye de çay tarımının yapıldığı bölgeleri gösteren haritalar buna örnektir.
2. Koroplet
Doğal veya siyasi olarak bulunan haritalardır. Bu haritalar yasalar veya kurallar çerçevesinde hazırlanır. Verilerin yoğunluklarını veya değerlerini gösterir.
3. İzoplet
Bu haritalarda eşit değerlere sahip veriler çizgiler halinde çizilip içleri doldurularak gösterilir. Örneğin Türkiye Sıcaklık dağılışı haritaları bu tip teknikle yapılır.
4. Noktalama
Bu tipteki haritalar belli bir miktarı temsil eden noktalar ile yoğunluğu veya miktarı gösterebilir. Örneğin Dünya nüfus haritaları noktalama yöntemi ile gösterilir.
5. Dinamik
Bu haritalar çizgiler halinde başlangıç ve bitiş noktaları ile çizilerek oluşturulur. Çizgilerin kalınlığı yoğunluğu gösterir. Bu tipteki haritalar ulaşım yolları, ticaret miktarları gibi haritalarda kullanılır.
6. Kualitatif
Bu tipteki haritalarda belli semboller lejantta belirtilerek oluşturulur. Örneğin Türkiye ekonomik haritaları bu şekilde yapılabilir.
7. Patern (Doku)
Mevcutta bulunan değerleri gösteren haritalardır. Örneğin fay hatlarını göstermek için bu haritalar kullanılır. Akarsuları da bu yolla gösterebiliriz.